Ständig förändring

Ibland kan man luras att tro att man har kommit fram till den slutgiltiga versionen. Av vad som helst egentligen.

Sorteringssystem, middagsfavoriter, försäljningssystem… livet. Men så är det ju inte. ALLT förändras. Framför allt så förändras du själv. Och du kommer att tycka och känna annorlunda om vissa saker. Så man måste öva på att vara flexibel. Och man måste ta sig tid att utvärdera sakernas tillstånd med jämna mellanrum.

Min prislista och mina paket har varit desamma ett bra tag nu men jag har haft en växande, gnagande känsla av att jag ville göra förändringar där. Främst gäller det mitt paket ”Första året”. Tre minisessioner och ett litet porträtt från varje session ingår i priset och förhoppningen är förstås att kunden ska känna att de gärna vill köpa till ytterligare porträttprodukter när det är dags för bildvisning, efter 1-årsfotograferingen.  Och oftast fungerar det just så. Men ibland gör det INTE det. Och när det händer så känns tiden och energin jag har lagt ned på detta program totalt i obalans med vad jag får betalt för det. Dessutom blir jag ledsen av att kunderna inte får med sig hem fler av de fina porträtt som skapats under sessionerna.

Så NU är det dags att ändra på det här paketet! Jag VILL ju att kunderna ska ha med sig flera fina porträtt bilder från de tre sessionerna. De jag har lagt så mycket tid och energi på att skapa. Så nu kommer jag att ändra det här paketet till tre minisessioner + ett album med tio bilder. Liten rabatt på detta ska jag slänga in men att ett album kommer att beställas är inte förhandlingsbart. Däremot kan kunden uppgradera till en imagebox istället för ett album. Och man betalar för hela kalaset i förskott.

På så sätt blir jag (och kunden ju) lyckligare, då de köper hem fler av de fina porträtt från den tid vi har tillbringat tillsammans.

När så många fina porträtt lämnades kvar i min dator sist jag hade bildvisning med en kund från 1a-åretprogrammet så kände jag att det helt enkelt inte var kul längre. Så det var dags för förändring. Enligt vad som gör mig lycklig. Det är OK att göra så, av just den anledningen. På riktigt!

Det är ditt företag, din tid, din energi. Vad gör dig lycklig? Vilka system? Vilka priser? Vilka produkter? Vilken sorts kunder?  Ta reda på det. Och arrangera allt enligt dina svar.

 

 

Några tankar på det?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *