Under äppelträden

Den här veckan sitter jag i en trädgård mitt i Skåne och jobbar med kursen. Anledningen är att jag anmälde min teaterintresserade dotter till en sommarkurs i improvisationsteater på Fridhems Folkhögskola. Jag känner mig ansvarig för hennes sommarprogram och samtidigt är jag alltså Nyföddfotograf. Det är högsäsong för mig nu. Så man kan ju lätt tycka att det är omöjligt att vara en acceptabel familjemedlem/mamma och samtidigt ha högsäsong under sommaren.

Nejdå. Jag har kommit fram till att jag KAN åka bort på sommaren. Lite. Jag bokar in mina resor precis efter jag har haft mina bildvisningar (=möten då jag säljer mina porträttprodukter), vilket är i slutet på varje månad. Då kan jag ta en paus i någon vecka och sedan kommer jag hem och sätter igång med redigering, beställning och även fotografering. Men denna vecka jobbar jag alltså. Med allt jag kan komma på att göra på datorn som inte är redigering. Jag har även med mig kameran och mikrofon, om jag skulle få för mig att något behöver filmas. Så, dottern går en sommarkurs och jag är liksom på kontoret (omgiven av strålande väder och äppelträd). Works like a charm!

Jag älskar att jobba men jag har varit tvungen att arbeta fram ett sorts schema. Med pauser. Alla behöver det men man måste skapa ett system som stöder dem utan att verksamheten och lönsamheten blir lidande. Jag minns fortfarande att jag bestämde mig för att ta dryga 4 veckors semester i sträck en sommar. utan att ha byggt semesterbuffert, sparat eller planerat så värst. Det blev en MYCKET fattig höst! Så jag vaknade till, insåg att jag var nyföddfotograf (de flesta bebisar föds på våren och sommaren) och började arbeta fram en plan. Att ta för mycket ledigt på sommaren skulle ju bara vara dumt men jag arbetade fram det här systemet med kortsemestrar runt specifika datum. Det funkar perfekt!

Så även om du älskar det du gör och du kommer att jobba MYCKET, så är det inte meningen att du ska jobba jämt! Se bara till att systemet för jobb, inkomster och pauser fungerar! Mitt månadssystem visar jag mer ingående i kursen,

Några tankar på det?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *