Egen tid

Jag är den första att erkänna att jag också kan sätta mig och se igenom åtminstone en halv säsong av en TV-serie i ett svep och därmed slösa en hel del tid.

Eller ”slösa” kanske är för mycket sagt. Eller, det beror på helt enkelt. Om jag just har redigerat och sänt iväg ca 200 porträtt till mina labb för framkallning och montering ja, då kanske det är dags för en paus, helt enkelt. Men om arbetslistan är ganska lång och det finns en del deadlines inblandade, jag då får man erkänna att 4 avsnitt i rad av Springfloden (SVT) är slösad tid.

Man hinner EXTREMT mycket på samma tid som fyra avsnitt av Springfloden!

Och ibland är det morgon och men sitter av tiden med en kopp kaffe lite för länge bara för att det känns överväldigande med allt som står på arbetslistan för en ensamföretagare. Och man jobbar liksom hela tiden. 

Jo, du behöver verkligen slappna av ibland. Men du behöver samtidigt komma igång med dina arbetsdagar och inte låta ”kaffetiden” bara gå. Jag inser också att om du har småbarn så har du häcken full från ca 04.30 eller så, tills de har lämnats på dagis eller har somnat för en förmiddagslur. Då får dessa tips kanske gälla för andra tider än just morgonen.

Så här gör jag:

1. Jag tränar i gymet på morgonen, när de öppnar kl.07.00. Tro mig, ingen är mer chockad än jag! Jag är periodare när det gäller träning men nu har jag kommit igång igen och den tiden jag vet funkar bäst för mig är innan allt annat ska hända. Klockan 08.00 häller jag upp mitt kaffe här hemma och har redan tränat klart för dagen!

2. Jag startar dagen med att läsa något eller lyssna på något som utvecklar / utbildar / berikar mig på något sätt. Eller kanske bara får mig att skratta. Det blir min tid att ladda upp. Jag skippar nyheterna på morgonen. Det ger sällan god energi.

Mina tips:Jag samlar bloggar jag vill följa i mitt konto på Bloglovin. Då kan jag läsa nya inlägg på ett organiserat sätt. Jag tittar också gärna på TED talks, där det finns högvis av korta, bra föreläsningar. Och Podcaster är ju också guld. Där följer jag ett gäng podcasts som ger mig massor av kunskap och inspirerande innehåll. Lyssnar på dem på gymet och hundpromenaderna.

3. Jag öppnar inte mailen det första jag gör på morgonen. Inte än. När jag går in i mailen så går jag in i andra människors agenda. Jag vill ladda mig själv först, innan jag går ut i världen och in i mitt arbete och mina relationer med andra människor.

Så det var mina morgontips. Som kan ändras till annan, lämplig tid på dagen om du känner att morgonen är som Cirkus Scott varje dag hemma hos just dig. Utom det där med mailen! Det gäller för oss alla. Andras agendor (mail) får vänta till åtminstone en andra kopp kaffe. Om du kör ”egen tid light” en del dagar.

 

Några tankar på det?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *